25g margarin
2dl mjölk
25g=1/2 paket jäst
2 krm salt
1 msk sirap
ev 2 tsk kummin
1/2 dl rågflingor
1/2 dl krossad råg
2 dl rågsikt
2-2 1/2
Gör såhär:
1. smält margarinet
2. tillsätt mjölken och värm den till 37° (fingervarmt)
3. smula jästen i en skål och häll mjölken över
4. tillsätt salt, sirap och ev kummin
5. Tillsätt alla olika soters mjöl
6. ställ degen att jäsa ca 10 min under bakduk
7.sätt ugnen på 225°, smörj en plåt
8.baka ut degen till 12 bollar och lägg dom på plåten, låt sedan jäsa under en bakduk
9. grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
jag tyckte att mina bullar blev god, tänk på att inte ha inne dom förlänge i ugnen bara. Jag tycker att dom är godare när dom är lite saftiga. Det var gått att ha solrosfrön på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar