måndag 6 februari 2012

muffins



Ingredienser:
50 g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl vatten eller mjölk

Görsåhär:
1. Sätt på ugnen på 225°
2. smält margarinet och låt svalna
3. blinda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en liten skål
4. vispa ägg och socker poröst i en annan skål
5. blanda försiktigt ner mjölblandningen
6. rör ner det smälta margarinet och sedan mjölk eller vatten
7. häll upp smelt i formar och fyll dom till ca 2/3
8. ställ i i ugnen ca 10 min.
9. kontrollera med provnål om kakorna är klara, stick i nålen i mitten av muffisen och om nålen är torr är den klar om man inte vill ha den lite kladdig då ska nålen vara lite kladdig.
10. ta sedan av muffinsarna av plåten och låt svalna.

Jag tyckte att min muffinsar blev goda, och det var gått att ha bär i. Jag fick mina muffinsar ungefär så kladdiga jag ville ha dom. Nästan lite för torra för min smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar