onsdag 19 oktober 2011

Grahamsbullar 10 st



ingredienser:
1/2 tsk
1/2 pkt jäst
2 tsk olja
2 dl vatten
2 tsk socker
1 dl gravhamsmjöl
cr 4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 250°. Värm vattnet till 45°. Blanda salt, jäst, olja, vatten och socker i en bunke. Tillsätt grahamsmjöl och dl för dl av det andra mjölet. Lägg degen på en slät yta och knåda den tills den blir slät och lätt att arbeta med. Skär upp degen i 10 lika stora bitar och lägg på plåten och jäs. Sätt in bullarna i ugnen i tio minuter. ta ut och knacka på botten för att se om dom är klara. låter det "tomt och ihåligt" vet du att dom är klara.

jag tycker att mina bullar blev goda. Jag är väldigt nöja med konsistensen på dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar